Zeeuwse Kennisbank

Dé kennisbank voor onderwijzend Zeeland!

Zoektips

De Zeeuwse kennisbank kent 2 zoekmogelijkheden:
1. Zoeken via het zoekvenster
2. Browsen op thema

1. Zoeken via het zoekvenster

Dit is de beste optie voor wie wil zoeken op basis van trefwoorden. Meerdere trefwoorden- gescheiden door een spatie, worden gekoppeld op basis van de operator 'AND'. Bijvoorbeeld: school AND student: toont alle items waarin beide woorden voorkomen.

 

2. Browsen op thema

De Zeeuwse kennisbank kent een thematische indeling met een verdeling van alle inhoud over de rubrieken. Deze optie ligt voor de hand voor wie zich wil oriënteren op een bepaald onderwerp. Bij alle rubrieken worden ook de 4 meest voorkomende trefwoorden binnen die rubriek getoond. De combinatie van rubrieken en trefwoorden geeft een snel inzicht op het betreffende thema.

 

Filter-opties

De hierboven genoemde zoekopties leiden beiden naar de pagina met zoekresultaten. Daarin kunnen met behulp van filter-opties de zoekresultaten verder verfijnd worden, bijvoorbeeld op 'rol', 'soort object', 'organisatie' of 'datum'. Toegepaste filters worden aan de linkerbovenzijde van het scherm getoond, op die plek kunnen toegepaste filters ook weer aangepast worden.

Per pagina worden 10 zoekresultaten getoond. Door naar de onderzijde van de pagina te scrollen, worden daar de bij de zoekresultaten horende rubrieken en trefwoorden zichtbaar.